Reklama
 
Blog | Kateřina Matušková

Mým dětem k svátku

Vím Ivano a Vítku, že už jste dospělí a dítětem je podle vás jen Magda. Ale není to tak úplně pravda. Všichni tři jste mé děti a vůbec nezáleží na tom, kolik vám je let. A tak to zůstane navždy.  Moc si přeji, jen na pár dní, být jako vy.

Jen na pár dní chci mít pocit, že všechno jde. Chci nakreslit žlutého psa a věřit, že existuje. Chci se podivovat nad nejobyčejnějšími věcmi. Chci se těšit z toho, že jsem se naučila číst a psát, chci se radovat z maličkostí. Chci se se Štěpánem od sousedů účastnit tajných misí. Chci rozdávat bezelstné úsměvy a kopretiny natrhané na louce za domem stejně jako ty, Magdo. 

Jen na pár dní chci být silná, i když se se mnou život zrovna nemazlí. Chci mít spoustu přátel a chci je umět rozesmát úžasným originálním humorem. Chci ležet v posteli s notbučkem na bůčku a přitom se ptát, co bude k večeři. Chci umět prosazovat svůj názor. Nejvíce chci umět proplouvat životem s lehkostí jako ty, Vítku.

Jen na pár dní chci být odvážná, nezávislá a svobodná. Chci si sbalit tašku a jen tak cestovat. Chci být upřímná a zásadová. Chci umět říci ne. Chci mít kamarádky, kterým můžu zavolat i o půlnoci. Chci se umět trápit pro toho, na kom mi záleží a chci umět cítit s ostatními. Chci být šťastná a chci  umět pohladit úsměvem tak, jak to dokážeš jen ty, Ivi.  

Reklama

Všichni tři jste skvělí. Díky za sílu, kterou mi dáváte. Mám vás strašně moc ráda.

Všechno nejlepší k vašemu svátku,

máma